Hvad er Global Entry-programmet?

Category: CBP-tjenester | 0
Hvad er Global Entry-programmet?

Udtrykket “Global Entry” henviser til et program, der drives af CBP (Customs and Border Protection) i USA. Det giver rejsende med lav risiko og forhåndsgodkendelse mulighed for hurtig godkendelse, når de ankommer til USA. Medlemmer af programmet kan rejse ind i USA via automatiske kiosker. Disse kiosker er dog ikke tilgængelige i alle lufthavne. Læs videre for at finde ud af mere.

Hvordan fungerer det?

Når de ankommer til en deltagende lufthavn, kan medlemmer af Global Entry-programmet gå direkte til en Global Entry-kiosk og fremvise et maskinlæsbart permanent opholdskort eller pas. Det næste skridt er at gå gennem fingeraftryksscanning for at få dine fingeraftryk verificeret. Derefter skal medlemmet igennem tolddeklarationen, og så giver kiosken medlemmet en kvittering for transaktionen og henviser ham eller hende til bagageudleveringen. Når de har deres bagage, kan de forlade lufthavnen.

For at deltage i Global Entry-programmet skal du være forhåndsgodkendt. Alle ansøgere vil blive underkastet en personlig samtale og et strengt baggrundstjek, før de får lov til at blive medlem.

Bemærk: Selvom Global Entry har til formål at fremskynde processen, kan individuelle medlemmer stadig blive identificeret til yderligere udspørgen ved deres ankomst. Enhver, der overtræder nogen af programmets vilkår og betingelser, vil blive udsat for de relevante håndhævelsesforanstaltninger, og deres medlemskab af programmet kan blive afsluttet.

Hvad er fordelene ved Global Entry-programmet?

I nutidens hurtige verden er det de færreste, der kan lide at spilde tiden. Som medlem af Global Entry-programmet, der er blevet screenet og godkendt på forhånd, vil du kunne gå direkte til Global Entry-kiosken ved ankomsten til USA og derfra hente din bagage og komme videre.

Grunde til at deltage i Global Entry-programmet

 • Behandlingslinjer vil være noget, der hører fortiden til for dig.
 • Der er ikke behov for noget papirarbejde.
 • Ventetiderne er reduceret drastisk.
 • Du vil også få hurtig adgang til visse oversøiske lande.
 • Programmet er tilgængeligt i de fleste større lufthavne i USA.

Berettigelse: Hvem er kvalificeret til at deltage i Global Entry?

Global Entry-programmet er åbent for alle borgere i USA, såvel som dem, der har lovlig permanent opholdstilladelse.

Borgere og indbyggere i disse lande kan også ansøge om at blive medlem af Global Entry:

Argentina, Brasilien, Bahrain, Indien, Colombia, Storbritannien, Tyskland, Holland, Panama, Singapore, Sydkorea, Schweiz, Taiwan og Mexico. Beboere og borgere i Canada kan nyde godt af Global Entry-fordele, hvis de tilmelder sig NEXUS-programmet.

Bemærk: Du skal være opmærksom på, at du muligvis skal overholde yderligere krav afhængigt af dit land. Hvis du er under 18 år, skal du også have tilladelse fra dine forældre eller værge til at deltage i Global Entry-programmet.

Er der nogen grunde til, at jeg måske ikke kvalificerer mig til Global Entry-programmet?

Ja, der er faktisk en hel del grunde til, at du kan blive nægtet medlemskab. Disse omfatter:

 • Du gav ufuldstændige eller forkerte oplysninger, da du udfyldte ansøgningsskemaet.
 • Du er blevet fundet skyldig i en kriminel handling.
 • Du har en straffesag kørende mod dig.
 • Der er udestående arrestordrer mod dig, herunder for at have kørt bil i påvirket tilstand.
 • Du er blevet fundet skyldig i at have overtrådt landbrugs-, immigrations- eller toldregler i et hvilket som helst land.
 • Du er blevet fundet skyldig i at bryde loven i USA eller andre steder.
 • Du er i øjeblikket genstand for en aktiv efterforskning af en lokal, statslig eller føderal retshåndhævende myndighed.
 • Din ansøgning om at købe et skydevåben er blevet afvist.
 • Du kan ikke overbevise CBP om, at du er en lavrisikoansøger.
 • Du har ikke ret til at rejse ind i USA i henhold til immigrationsreglerne. Dette inkluderer ansøgere, der har dokumentation for prøveløsladelse eller afvisning af indrejse.

Er der særlige krav i forbindelse med børn?

Global Entry-systemet har ikke noget minimumskrav med hensyn til alder – men hvis du er under 18 år, skal du have tilladelse fra din værge eller forælder til at deltage i programmet. Det er dog ikke nødvendigt for dem at være medlem af Global Entry-programmet.

Uanset din alder skal du gøre følgende:

 • Åbn en onlinekonto til Global Entry Enrollment System.
 • Betal det relevante ansøgningsgebyr. Det koster i øjeblikket $100 og kan ikke refunderes.
 • Lav en aftale om et interview på et af Global Entry Enrollment Centers. Hvis du endnu ikke er fyldt 18 år, skal din værge eller forælder være til stede under samtalen.

Mere information om, hvordan Global Entry-ansøgningssystemet fungerer

 • Før du ansøger, skal du sikre dig, at du er kvalificeret til Global Entry-medlemskab.
 • Åbn nu en TTP-konto (Trusted Traveler Program). Uanset alder bør alle ansøgere have deres egen TTP-konto (Trusted Traveler Program).
 • Log derefter ind på den TTP-konto, du har oprettet, og fortsæt med ansøgningen.
 • Betal det krævede ansøgningsgebyr på $100 ved hjælp af et kreditkort eller en elektronisk bankoverførsel.
 • Lav en aftale om et interview på et af Global Entry Enrollment Centers.

Når told- og grænsekontrollen modtager en korrekt udfyldt ansøgning, vil den foretage en gennemgang. Hvis de godkender din ansøgning betinget, vil du få en besked på din TTP-konto om at arrangere et interview på det nærmeste Global Entry Enrollment Center.

Når du går til interviewet, skal du sørge for, at dit pas stadig er gyldigt, og tage det med dig. Tag også en anden type identifikation, for eksempel et ID-kort eller kørekort. Hvis du har permanent opholdstilladelse i USA, skal du også tage dit maskinlæsbare opholdstilladelseskort med til samtalen.

EoA eller indskrivning ved ankomst

Dette program, der drives af CBP, gør det muligt for ansøgere til Global Entry-systemet, der er blevet betinget godkendt, at deltage i det krævede interview, når de ankommer til USA. Det fjerner behovet for, at en sådan ansøger går til et interview på et indskrivningscenter i USA.

Ved ankomsten til en international lufthavn i USA skal en sådan ansøger blot følge skiltene, der viser vej til CBP-kontoret, hvor betjentene derefter vil gennemføre det nødvendige Global Entry-interview som en del af adgangskontrollen.

Hvis du lider af et handicap og har brug for hjælp under dit Global Entry-interview, skal du, når du ankommer til interviewet, fortælle den interviewende medarbejder, at du har brug for yderligere service, hjælp eller ændringer, før du kan deltage i interviewet.

Vær opmærksom på, at hvis du anmoder om en service, hjælp eller ændring, og den ikke er tilgængelig på det tidspunkt, kan CBP udsætte interviewet til en senere dato.

Du skal have følgende dokumentation klar, når du ankommer til en EoA-samtale:

 1. Et uudløbet pas. Hvis du har fået udstedt to eller flere pas, skal du medbringe dem alle til samtalen, så personalet kan tilføje de nødvendige oplysninger til din fil. Det vil gøre det muligt for dig at bruge et hvilket som helst af disse pas i fremtiden, når du tjekker ind i Global Entry-kiosken efter ankomsten til USA.
 2. Dokumenter, der beviser din bopæl, f.eks. en pantebrevsopgørelse, et kørekort med en gyldig adresse, en elregning eller en opgørelse over huslejebetalinger. Mindreårige behøver ikke at overholde dette krav. Hvis du har et permanent opholdskort, skal du også medbringe det til samtalen.