Hvordan kan jeg ansøge om en ESTA?

Du kan ansøge om en ESTA ved at indsende en online-ansøgning. Selve ansøgningsskemaet tager cirka 20 minutter at udfylde. ESTA behandles derefter af DHS (Department of Homeland Security), som svarer med en afgørelse inden for 72 timer. For at ansøge om en ESTA skal du bruge dit pas, din rejseplan og din arbejdsgivers kontaktoplysninger, hvis du er ansat.

Der er flere sektioner i ESTA-ansøgningen. Ansøgere rådes til at gennemgå de forskellige afsnit for at sikre, at de forstår, hvad der bliver spurgt om, og hvorfor det er relevant for USA’s grænsesikkerhed.

Ansøg om ESTA

How do I check the validity of my current ESTA Application?

Du kan tjekke status på din nuværende ESTA-ansøgning, før du rejser til USA, finde din udløbsdato og dit ESTA-autorisationsnummer ved at udfylde en simpel formular, hvor du angiver dit efter- og fornavn samt dine pasoplysninger.

Hvis din ansøgning stadig er gyldig, vil du få oplyst din ESTA-status, udløbsdato og autorisationsnummer.

Når du tjekker gyldigheden af din ESTA-status, kan en af fem forskellige beskeder blive vist. Alle fem er, og hvad de betyder, diskuteres nedenfor.

Tjek status for ESTA-ansøgning

ESTA-ansøgning ikke fundet

Hvis du tjekker din ESTA-status og får en besked, der siger “Application Not Found”, betyder det typisk, at du et eller andet sted på din oprindelige ESTA-ansøgningsformular har angivet de forkerte biometriske oplysninger. Det kan være fejl som at angive forkert navn, pasnummer, pasland eller udløbsdato.

Fejlen kan også opstå, hvis du har angivet forkerte oplysninger på den formular, du indsendte for at tjekke din ESTA-status.

Endelig kan fejlen ‘Application Not Found’ også opstå, hvis systemet aldrig har modtaget en ESTA-ansøgning fra dig i første omgang. Det kan f.eks. skyldes, at internetforbindelsen blev afbrudt, eller at din betaling ikke gik igennem.

ESTA-ansøgning udløbet

Hvis du prøver at tjekke din ESTA-status og får denne besked, betyder det, at din ESTA-ansøgning er udløbet. For at få en ny ESTA, inden du rejser til USA, skal du ansøge online igen. Det er meget vigtigt at forstå på dette tidspunkt, at det ikke er muligt at forny en ESTA-ansøgning, der er udløbet. Du kan heller ikke overføre en ESTA fra et pas til et andet. Du skal indsende en ny ansøgning baseret på dine nuværende oplysninger.

ESTA-ansøgning under behandling

Hvis du får denne besked, betyder det blot, at du for nylig har indsendt en ansøgning, som CBP stadig er ved at gennemgå. Det betyder ikke, at din ESTA er blevet afvist, du skal bare vente. Det tager normalt op til 72 timer at behandle en ansøgning, og nogle gange udføres der yderligere sikkerhedstjek. Når du planlægger en rejse til USA, bedes du tage højde for dette og indsende ESTA-ansøgningen så tidligt som muligt.

ESTA-godkendelse godkendt

Denne besked er en god nyhed, fordi den betyder, at din ESTA-ansøgning er blevet godkendt, og at du nu har tilladelse til at rejse til USA. Notér venligst ESTA-ansøgningens nummer samt udløbsdatoen. Og før du tager af sted på din USA-rejse, skal du være 100 procent sikker på, at du har en gyldig ESTA. Det anbefales, at du tjekker din ESTA-status igen den sidste dag, før du rejser til USA.

Selv om du har en gyldig ESTA, betyder det ikke, at den ikke kan tilbagekaldes af en CBP-agent (Customs and Border Control), når du ankommer til USA, hvis han eller hun finder det passende. Du vil så blive nægtet indrejse i landet.

ESTA-ansøgning ikke godkendt

Hvis du får denne besked, betyder det, at din ESTA-ansøgning er blevet gennemgået og afvist. Du har derfor ikke tilladelse til at rejse ind i USA under ESTA Visa Waiver Program. Du kan dog stadig kvalificere dig til at ansøge om et B-2 turistvisum under visse omstændigheder og få tilladelse til at rejse til USA. Du kan få svar på eventuelle spørgsmål, du måtte have, og ansøge om et amerikansk visum på denne amerikanske regerings hjemmeside.

Bemærk: Hvis du har indtastet forkerte oplysninger eller lavet en anden fejl i ESTA-ansøgningsformularen, skal du sende en e-mail til ESTA’s tekniske supportteam.

Bemærk: Alle, der har ansøgt om en ESTA, rådes til at kontrollere status for deres ansøgning, før de rejser til USA for at sikre, at de får lov til at tage på rejsen uden at skulle betale yderligere gebyrer eller indsende en ny ansøgning. Du bør især sikre dig, at du har et ESTA-autorisationsnummer. Dobbelttjek også, at tilladelsen er gyldig på dagen for din afrejse til USA.

Hvad er ESTA?

Hvis du har tænkt dig at rejse til USA, enten som turist eller på forretningsrejse, skal du ansøge om din ESTA (Electronic System for Travel Authorisation). Borgere fra lande, der er omfattet af VWP(Visa Waiver Program), skal have en elektronisk rejsetilladelse for at kunne rejse til eller gennem USA. ESTA-visumsystemet drives af den amerikanske regerings Department for Homeland Security, og Electronic System for Travel Authorization-ansøgninger kan kun foretages elektronisk online.

Gælder for ophold på 90 dage eller derunder til transit-, turist- eller forretningsformål.

Turismeformål omfatter: Ferie (helligdag), besøg hos venner eller familie, lægebehandling, deltagelse i sociale arrangementer arrangeret af broderlige, sociale eller serviceorganisationer, amatørers deltagelse i musikalske, sportslige eller lignende arrangementer eller konkurrencer, hvis de ikke får betaling for at deltage, tilmelding til et kort fritidsstudie, der ikke giver merit til en grad (for eksempel et to-dages madlavningskursus, mens du er på ferie).

Forretningsformål omfatter: Rådføre sig med forretningsforbindelser, deltage i en videnskabelig, uddannelsesmæssig, professionel eller forretningsmæssig kongres eller konference, deltage i kortvarig træning (du må ikke blive betalt af nogen kilde i USA med undtagelse af udgifter i forbindelse med dit ophold) eller forhandle en kontrakt.

Kun personer med et pas fra et af følgende lande er berettiget til ESTA Visa Waiver:

Andorra Australien Østrig
Belgien Brunei Chile
Kroatien Tjekkiet Danmark
Estland Finland Frankrig
Tyskland Grækenland Ungarn
Island Irland Israel
Italien Japan Sydkorea
Letland Liechtenstein Litauen
Luxembourg Malta Monaco
Holland New Zealand Norge
Polen Portugal San Marino
Singapore Slovakiet Slovenien
Spanien Sverige Schweiz
Taiwan Storbritannien