ESTA for sammarinesiske borgere

Oversigt over ESTA-krav

Borgere i San Marino er berettigede til at ansøge om ESTA som en del af Visa Waiver-programmet.
ESTA kan bruges til turisme, forretning, transit, medicinske eller andre midlertidige formål.
En godkendt ESTA giver rejsende mulighed for at blive op til 90 dage pr. besøg i USA.
Sammarinesiske statsborgere, der rejser med kommercielle flyselskaber eller søtransportører, kan ansøge om ESTA
Sammarinesiske statsborgere skal også opfylde andre ESTA-krav

Er sammarinesiske statsborgere berettiget til ESTA?

Ja, som en del af Visa Waiver-programmet kan sammarinesiske statsborgere ansøge om en ESTA, som står for Electronic System for Travel Authorization. Sammarinesiske statsborgere, der ønsker at ansøge om ESTA, skal opfylde de nødvendige ESTA-krav.

Hvad er ESTA?

ESTA blev lanceret i 2009 som en måde at behandle data fra besøgende, der rejser ind i USA under Visa Waiver Program (VWP). Dataene bruges til at afgøre, om en rejsende udgør en sikkerheds- eller immigrationsrisiko for USA, amerikanske borgere eller indbyggere. ESTA er en visumfritagelse, der gør det muligt for borgere i Visa Waiver-lande, såsom San Marino, at rejse ind i USA uden visum. ESTA er en rejsetilladelse, der kan fås online og behandles inden for 72 timer efter indsendelse af en ESTA-ansøgning.

Hvilke aktiviteter giver en ESTA mig lov til at udføre?

En godkendt ESTA giver sammarinesiske statsborgere mulighed for at besøge USA med henblik på turisme, forretning, transit, medicin eller korte studier i op til 90 dage pr. besøg. Hvis du ønsker at blive i USA i mere end 90 dage, skal du ansøge om et B1 Business eller B2 Tourist Visa.

Kan en ESTA bruges til flere indrejser?

Ja, sammarinesiske statsborgere kan bruge en godkendt ESTA til flere besøg i USA. Der er ingen begrænsning på antallet af indrejser til USA, men hvis Customs and Border Protection har mistanke om, at du forsøger at omgå immigrationsregler eller -restriktioner, kan du blive nægtet indrejse.

Hvad er de accepterede betalingsmetoder på ESTA-formularen?

Sammarinesiske ansøgere kan betale ESTA-ansøgningsgebyret med en række debet- eller kreditkort som dem, der er udstedt af Visa, MasterCard, American Express, Discover, Diner’s Club, Maestro eller JCB. Betalingen skal ske online på indsendelsestidspunktet og er påkrævet for at få en afgørelse på din ESTA-ansøgning.

Hvor længe er en ESTA gyldig?

En godkendt ESTA varer enten to år eller til den dato, hvor dit pas udløber. Hvis din ESTA udløber, skal du ansøge om en ny tilladelse.

Under hvilke omstændigheder skal jeg have en ny ESTA?

Du skal ansøge om en ny ESTA, hvis en af følgende omstændigheder gør sig gældende:

  • Dit pas udløber
  • Du får et nyt pas
  • Du skifter navn
  • Du skifter køn
  • Dine svar på ESTA-kriterierne ændrer sig

Hvad hvis en sammarinesisk statsborger bliver nægtet en ESTA?

Sammarinesiske statsborgere, der får afslag på en ESTA, vil modtage en meddelelse om “Travel Not Authorized” på skærmen eller via e-mail, når de har indsendt deres ansøgning. Hvis du bliver nægtet en ESTA, kan du som sammarinsk statsborger ansøge om et besøgsvisum til at rejse ind i USA med henblik på turisme, forretning eller transit.

Har jeg brug for en ESTA, hvis jeg har dobbelt statsborgerskab i USA eller Canada?

Nej, hvis du er sammarinesisk statsborger med dobbelt statsborgerskab i enten USA eller Canada, behøver du ikke at ansøge om ESTA eller visum. Customs and Border Protection (CBP) råder rejsende til at bruge deres amerikanske eller canadiske pas, når de rejser ind i USA.

Er en ESTA det samme som et visum?

Nej, en ESTA er ikke et visum, og der er forskelle mellem de to. En ESTA kan fås ved at udfylde en online ansøgning. Til sammenligning kræver en amerikansk visumansøgning, at du udfylder en DS-160-formular og møder op på ambassaden i det land, hvor du bor. Desuden behandles et amerikansk visum over flere uger med uforudsigelige tidsfrister, der måske ikke falder sammen med dine rejseplaner. Et godkendt amerikansk visum giver dig en række rettigheder, som ikke gives til ESTA-ansøgere. Godkendte ESTA-ansøgere er således ikke garanteret indrejse i USA. Det er i sidste ende CBP ved den amerikanske grænse, der afgør, om sammarinesiske statsborgere kan rejse til USA med en ESTA.

Hvor kan jeg få flere oplysninger om ESTA?

Du kan besøge ESTA FAQ og ESTA Requirements-siden for at få flere oplysninger, før du starter din ansøgning.