Min ESTA-ansøgning var ‘Travel Not Authorized’.

ESTA ikke godkendt

Hvad gør du, hvis din ESTA ikke bliver godkendt?

ESTA-status “Travel Not Authorized” angiver, at ansøgeren ikke er berettiget til at rejse til USA under Visa Waiver Program (VWP). Det kan skyldes flere ting, f.eks. at man har indtastet forkerte biometriske oplysninger eller pasoplysninger, eller at man har svaret forkert på et af de ni kvalifikationsspørgsmål. I andre tilfælde kan nogle ansøgere bevidst indtaste forkerte oplysninger på ESTA-formularen, som ikke stemmer overens med de oplysninger, som Customs and Border Protection (CBP) har om den rejsende.

Hvis din ESTA er ‘Travel Not Authorized’, men du alligevel ønsker at rejse til USA, skal du ansøge om visum via din lokale amerikanske ambassades hjemmeside – https://www.usembassy.gov hvor du kan finde de nødvendige oplysninger til at starte din ansøgning om B2-turisme, B1-forretning eller B1/B2-besøgsvisum til blandet brug.

Hvis du bliver nægtet rejsetilladelse, betyder det normalt ikke, at du ikke er berettiget til et visum til USA, da afslaget for det meste forbyder rejser under Visa Waiver-programmet. Bemærk også, at der ikke er nogen domstol, der kan tage din berettigelse under ESTA op til fornyet overvejelse, hvis rejsetilladelsen ikke er godkendt.

Er det muligt at ansøge igen?

Ansøgere, der har fået afslag på en ESTA, kan ansøge igen, især hvis afslaget skyldtes, at de havde indtastet forkerte pas- eller biometriske oplysninger. Nye ansøgninger kan stadig blive afvist, især hvis ansøgerens andre omstændigheder forbliver de samme. Når du genansøger om en ESTA, skal du undgå at bruge falske oplysninger, da disse kan resultere i et permanent forbud mod at kunne rejse under VWP i fremtiden.

Hvis ESTA-ansøgere har indtastet forkerte oplysninger på et af de ni spørgsmål om berettigelse, skal de muligvis indsende en anmodning om hjælp til CBP for at gennemgå deres ansøger og fjerne afslaget, så de kan ansøge igen med en klar registrering.

Er der en måde at finde ud af, hvorfor en ESTA-ansøgning blev afvist?

Department of Homeland Security (DHS) har et unikt system, der sikrer, at din ansøgning om rejsetilladelse kun kan afvises, hvis du er en sikkerhedstrussel eller ikke har tilladelse til at rejse under Visa Waiver-programmet.

De fleste mennesker forsøger at løse deres afslag på ansøgningen ved at gå gennem DHS Travel Redress Inquiry Program (TRIP), hvis link normalt findes på ESTA’s hjemmeside. Den eneste ulempe ved at gøre dette er, at det ikke garanterer, at din ansøgning vil gå igennem, eller at du vil få en begrundelse for dit afslag på ESTA.

Amerikanske konsulater og ambassader er ikke i stand til at afsløre, hvorfor ESTA har afvist nogle ansøgere. Så du kan kun vide, at du er berettiget til at rejse til USA, hvis din ansøgning bliver godkendt. Ellers får du måske at vide, at du ikke er berettiget til ESTA, eller at du har fået afslag, når du ansøger om et ikke-immigrantvisum.

Hvad sker der, hvis en person ønsker at rejse med det samme, men ikke har en gyldig rejsetilladelse?

Som en del af en amerikansk visumansøgning skal ansøgere udfylde en DS-160-formular og planlægge et interview på en amerikansk ambassade eller et konsulat. DS-160-formularen tager cirka 60 minutter at udfylde. Det er dog forskelligt, hvornår man kan få en tid på ambassaden, afhængigt af hvor ambassaden ligger, og hvornår på året man skal bestille tid. Det er meget svært at bestille tid til næste dag. Normalt er der en ventetid på fem til ti dage indtil næste ledige tid. Hvis du har brug for vigtige oplysninger, kan du finde dem på ministeriets hjemmeside eller i den konsulære afdeling. Så du bør ansøge om en ESTA-godkendelse i god tid, hvis du planlægger at rejse i et vigtigt ærinde for at undgå problemer. For opdaterede oplysninger om tidspunkter for tidsbestilling, besøg: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html