Mæslingetilfælde knyttet til Florida-besøg vækker bekymring midt i landsdækkende stigning

Category: Nyheder | 0
Mæslingetilfælde knyttet til Florida-besøg vækker bekymring midt i landsdækkende stigning
Mæslingetilfælde knyttet til Florida-besøg vækker bekymring midt i landsdækkende stigning

Føderale og statslige efterforskere har sporet de seneste tilfælde af mæslinger i flere stater til besøg i Florida.

Disse fund kaster lys over tidlige infektioner, der bidrager til en stigning i den meget smitsomme virus.

Rapporter fra Floridas sundhedsministerium tyder på, at familier fra Indiana og Louisiana, hvor tilfælde dukkede op tidligere i år, kan have krydset hinanden i staten.

Afslørede forbindelser og indsigter fra korrespondance

Beskeder mellem lokale efterforskere og Centers for Disease Control and Prevention (CDC) tyder på en mulig sammenhæng mellem mæslingetilfælde i Florida og i andre stater.

Megan Gumke, epidemiolog ved Florida Department of Health, udtrykte interesse for at udforske sammenhænge mellem tilfælde fra forskellige regioner.

Det er dog stadig usikkert, om disse tilfælde er forbundet med dem, der tidligere er rapporteret af Orlando Sentinel, og som involverer en voksen og tre børn, der er blevet behandlet på lokale skadestuer.

Floridas svar og præciseringer

Grant Kemp, Florida Health Departments vicepressesekretær, advarede mod udelukkende at tilskrive mæslingetilfælde til Florida og bemærkede, at andre stater også rapporterer om infektioner.

Kemp præciserede, at Orlando-tilfældene ikke var relateret til et mæslingeudbrud på en grundskole i Broward County tidligere på året.

Udbruddet, som omfattede ni rapporterede tilfælde, begyndte med et 9-årigt barn, som ikke var blevet vaccineret på grund af en religiøs undtagelse.

Nationale bekymringer og anbefalinger

Midt i en stigning i mæslingetilfælde opfordrer sundhedsmyndighederne uvaccinerede personer til at lade sig vaccinere før udlandsrejser for at beskytte sig mod virussen.

USA har oplevet en bekymrende stigning i mæslingetilfælde i de første tre måneder af 2024 sammenlignet med hele 2023.

CDC rapporterer om tilfælde i forskellige stater, herunder Arizona, Californien, Georgia, Illinois, Maryland, Michigan, Minnesota, Missouri, New Jersey, New York City, Pennsylvania, Virginia og Washington.

Rejserelaterede infektioner

Ifølge CDC er 93% af de mæslingesmittede, der er rapporteret i år, siden den 18. marts blevet sat i forbindelse med rejser uden for USA.

CDC råder uvaccinerede rejsende til at søge vaccination mindst seks uger før deres rejse, uanset alder.

Stigningen i mæslingetilfælde understreger vigtigheden af sundhedsmæssige forholdsregler for rejsende, især dem, der rejser ind i USA gennem Visa Waiver Program (VWP ) og via ESTA-godkendelse.

Da udbruddene fortsætter, skal rejsende prioritere vaccination og følge CDC’s anbefalinger, som stemmer overens med ESTA’s fokus på sikkerhed og berettigelse.

Integrering af vaccinationskrav i ESTA-processen forbedrer folkesundheden og reducerer risikoen for importerede sygdomme som mæslinger.

Rejsende bør holde sig informeret og prioritere deres helbred, når de planlægger besøg i USA.

Anbefalinger og presserende behov for vaccinationer

CDC understreger vigtigheden af mæslingevaccination og anbefaler den til alle i alderen 12 måneder og derover.

Vaccinen mod mæslinger, fåresyge og røde hunde (MFR), som har været meget anvendt i årtier, anses for at være sikker og effektiv til at forebygge mæslinger.

Sundhedsmyndighederne opfordrer folk til at indhente glemte rutinevaccinationer under pandemien og understreger nødvendigheden af at opretholde høje vaccinationsrater for at forhindre udbredte udbrud.

Yderligere vurdering og forholdsregler

Sundhedsmyndighederne understreger behovet for at indhente glemte vaccinationer under pandemien for at forhindre udbredte udbrud.

Selvom nogle områder har lave vaccinationsrater, har de fleste amerikanske samfund tilstrækkelig immunitet til at forhindre mæslinger i at sprede sig bredt.